Deprecated: Required parameter $cache_folder_path follows optional parameter $template_name in /home/birddog/domains/birddog.no/www/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/utils.php on line 472 Deprecated: Required parameter $templateName follows optional parameter $override in /home/birddog/domains/birddog.no/www/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/template/helper.php on line 152 Ski er montert for vinteren - Army Aviation Norway
Warning: Undefined variable $layout in /home/birddog/domains/birddog.no/www/public_html/plugins/content/socialsharebuttons/socialsharebuttons.php on line 307

Med de nydelige vinterforholdene vi har, så har Helge, Erik og Jarle montert skiene på Birddog'en. En kort dugnad i dag, med nærmere 20 blå ute var det en kald fornøyelse å få på skiene.

Vinteren har utrolige gode snøforhold, og vi gleder oss til mange fine turer i fjellet for litt snøkjøring. Skiene er nå montert og vi er klare for fine og spennende turer til fjels.

Flyet er utstyrt med to hovedski av lettmetall med akslinger og en haleski. Omkoplingen fra ski til hjul foregår hydraulisk med en håndpumpe i kabinen. Haleskien ble montert fast på halehjulsgaffelen og er styrbar sammen med halehjulet. Med skiene montert blir så vel hastighet som manøvrerbarhet en del redusert.

Normalt så tar den av med ski på 150 meter i åtte til ti cm bløt nysnø. Tidligere prøver utført i 950 meters høyde i 30 til 35 cm dyp gammel snø ga en avgangsstrekning på 220 meter på O-1A.

primi sui motori con e-max
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com